Het product

Algemeen                                                                                                         information Pretex:  English,  French,  German

Pretex® is geboren uit behoefte om diverse materialen te laten uitharden en later te kunnen bewerken. Doordat we constant bezig zijn om nieuwe toepassingen te bedenken, wordt Pretex® steeds verder ontwikkeld en is daarmee sinds jaar en dag de toonaangevende textielverharder in de hobby-wereld.

Pretex® is de enige uitharder op de markt die geen activator nodig heeft!

De talloze toepassingen van Pretex® zijn beschreven in de boeken “Creatief met Pretex® en kostenloze materialen”, “Kunstvaardig met Pretex®” en “Pretex® in beeld”. Deze boeken zijn verkrijgbaar in de hobby-speciaalzaak, boekhandel of direct bij ons te bestellen.

perfecte vrouwnana jute

verbondenheid

Wat is Pretex?

Pretex® is een veelzijdige decoratieverharder die voor de volgende doeleinden gebruikt kan worden:

het verharden van textiel, papier, natuurprodukten, etcetera
het versterken van gips, papydur en zelfhardende klei
het aanbrengen van een vernislaag, verf, struktuurpasta, lijm en decoupagelijm
het creëren van steen-effecten, het maken van sieraden in combinatie met Stone-art, papydur en papiermaché
Pretex® is verkrijgbaar in vier basiskleuren: ivoorwit, antraciet (loodkleur), bruin en transparant. Het koper-, brons- en loodeffect wordt verkregen met metallic-verf door toepassing van de brush-methode. Pretex® is milieuvriendelijk en is er in verpakkingen van 0,5, 1 en 5 liter. Pretex® is geschikt voor buiten zonder toevoegingen, en is na gebruik te bewaren voor hergebruik.